A megtisztított fokhagymát és salottát, valamint a hosszában félbevágott ecetes paprikákat apróra kockázzuk. A forró vízzel lemosott citrom héját lereszeljük, a leöblített rozmaring lecsipkedett levélkéit finomra vágjuk. Az előkészített hozzávalókat összeforgatjuk a darált hússal és a tejszínnel, majd megsózzuk, megborsozzuk, és a masszából kb. 30 darab golyót formázunk.
A mártogatóshoz a sáfrányt elkeverjük 1 ek meleg vízzel. Serpenyőben felhevítünk 2 ek olajat. Beleszórjuk a lisztet, enyhén megpirítjuk, majd felengedjük a fehérborral, az alaplével és a tejjel. Hozzáadjuk a sáfrányt, és közepes tűzön főzzük kb. 5 percig.
A maradék felforrósított olajon a húsgolyókat körbepirítjuk kb. 4 perc alatt, majd konyhai papírtörlőn leitatjuk. Fogvájóval a sáfrányos szószba mártogatva fogyasztjuk.