Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsgombóc leves

Hozzávalók

  • 1 ek étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg darát sertés hús
  • 1 szál sárgarépa (kicsi)
  • bors
  • 1 kk paprikakrém
  • 1 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 1 ek friss petrezselyem (aprított)
  • A leveshez
  • 2,5 l húsleves (alaplé és zöldségek)

Elkészítés

    1. Az olajon a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát megdinszteljük, rátesszük a darált húst és az apróra vágott répát. Kevergetve átsütjük, sóval, borssal, paprikakrémmel ízesítjük. Amikor megsült kihűtjük, majd összedolgozzuk a vízben áztatott majd kifacsart zsemlével és a felvert tojással. Fűszerezzük kedvünk szerint és a petrezselymet is hozzákeverjük.
    2. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk. A levest felforraljuk és a gombócokat bele tesszük. Ha feljön a leves felszínére, 3 perc forrás után kész is. 

    MÉG TÖBB LEVESBETÉT >>> 

    Még több hússal készült leves >>> 

Megjegyzés

Nagyon finom levest főztem, akár vasárnapra vagy más napokra is ajánlom. Jó étvágyat a finom leveshez!

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin