Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsgombócos leves

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. Az olajon a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát megdinszteljük, rátesszük a darált húst és az apróra vágott répát. Kevergetve átsütjük, sóval, borssal, paprikakrémmel ízesítjük.
  2. Amikor megsült kihűtjük, majd összedolgozzuk a vízben áztatott, majd kifacsart zsemlével és a felvert tojással. Fűszerezzük kedvünk szerint és a petrezselymet is hozzákeverjük.
  3. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk. A levest felforraljuk és a gombócokat bele tesszük. Ha feljön a leves felszínére, 3 perc forrás után kész is. 

 

Megjegyzés

Nagyon finom levest főztem, akár vasárnapra vagy más napokra is ajánlom. Jó étvágyat a finom leveshez! - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss