Elkészítés: A gombóchoz a tojásokat habosra felverjük, beletesszük a tejet, a sót, a borsot, a felaprított vöröshagymát, búzadarát és a darált húst. Addig keverjük, amíg az összes folyadékot fel nem veszi, majd 15 percig állni hagyjuk.
Közben elkészítjük a mártást: a margarint felhevítjük, beleszórjuk a lisztet, ráöntjük a tejet, megszórjuk ételízesítővel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük a tejfölt.
A húsos masszából vizes kézzel gombócokat készítünk, kikent tálba rakjuk. A tejfölös mártást a tetejére öntjük, és előmelegített sütőbe tesszük. Alufóliával letekarva 30-35 percig sütjük, majd 15 percig pirítjuk alufólia nélkül.
Rizi-bizivel nagyon finom, és gyorsan elkészíthető.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre