Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsgombóc fokhagymamártásban

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A gombócokhoz:
  • 40 dkg darált hús
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 4 evőkanál búzadara
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • kevés só
  • A mártáshoz:
  • 2 dkg margarin
  • 3 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • kevés majoránna
  • ételízesítő
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

Elkészítés: A gombóchoz a tojásokat habosra felverjük, beletesszük a tejet, a sót, a borsot, a felaprított vöröshagymát, búzadarát és a darált húst. Addig keverjük, amíg az összes folyadékot fel nem veszi, majd 15 percig állni hagyjuk.

Közben elkészítjük a mártást: a margarint felhevítjük, beleszórjuk a lisztet, ráöntjük a tejet, megszórjuk ételízesítővel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük a tejfölt.

A húsos masszából vizes kézzel gombócokat készítünk, kikent tálba rakjuk. A tejfölös mártást a tetejére öntjük, és előmelegített sütőbe tesszük. Alufóliával letekarva 30-35 percig sütjük, majd 15 percig pirítjuk alufólia nélkül.

Rizi-bizivel nagyon finom, és gyorsan elkészíthető.

Megjegyzés

A receptet Marekné dr.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss