Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsgolyós gulyás - Mindmegette Villámverseny

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Leveshez:
  • 30 dkg sárgarépa
  • 4 db fehérrépa (közepes)
  • 1 db vöröshagyma (közepes)
  • 2 db leveskocka
  • 5 dl paradicsomlé
  • 50 dkg burgonya
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • 8 dl víz
  • 30 dkg vörösbab
  • Húsgombóchoz:
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 db tojás
  • 1 db zsemle
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

  1. A babot beáztatjuk. Répákat meghámozzuk, felkarikázzuk.
  2. Vízben feloldjuk a leveskockákat, összekeverjük a paradicsomlével, beleszórjuk a petrezselyemlevelet, ízlés szerint sózzuk, és felforraljuk.
  3. Hozzáadjuk a megpucolt és felkockázott vöröshagymát, felkarikázott répákat, és kb. 40 percig főzzük.
  4. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és a levesbe tesszük a leszűrt babbal együtt, és még további 20 percig főzzük.
  5. Húsgombóchoz: A zsemlét vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, és a darált húshoz adjuk. A fokhagymát belezúzzuk, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a tojást. Jó alaposan összedolgozzuk. Diónyi gombócokat formázunk belőle. Olajjal kikent tepsibe helyezzük, kb. 20 percig sütjük. Kivesszük a tepsiből, belerakosgatjuk a gombócokat a levesbe, és még 15 percig együtt főzzük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss