Húsgolyók spagettivel

Hozzávalók

  • 50 dkg spagetti
  • 30 dkg darált marhahús
  • 1 db sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek zabpehely
  • egy-egy csokor petrezselyemzöld és zellerzöld
  • 1 db tojás
  • 2 tk házi paprikakrém
  • 1 doboz sűrített paradicsom( 350 ml)
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 púpozott ek tönkölybúzaliszt
  • 3-4 szelet paprika
  • bors
  • 1 tk cukor (vagy édesítőszer)
  • 5 dkg reszelt parmezán

Elkészítés

    1. Először elkészítjük a húsgombócokat: a meghámozott hagyma felét nagyon apróra vágjuk. A megpucolt sárgarépát reszeljük durvára. Egy evőkanál olívaolajat teszünk a serpenyőbe,  belerakjuk a hagymát és a reszelt sárgarépát. Meghintjük sóval, és folyamatos kevergetés mellett megdinszteljük 2-3 perc alatt. Felaprítjuk a petrezselyem- és zellerzöldet, összekeverjük, és a keverék felét rászórjuk a megdinsztelt hagymás répára.
    2. Egy tálba rakjuk a darált húst, hozzáadjuk a zabpelyhet, a tojást (én külön pohárba szoktam feltörni a tojást, majd hozzáadni), beletesszük a megdinsztelt hagymás répát, ízesítjük a paprikakrémmel, egy kevés sóval, frissen őrölt borssal. Nedves kézzel jól összegyúrjuk, majd diónyi gombócokat formázunk, és egy tányérra rakjuk. Ha korábban elkészítjük, és betesszük a hűtőbe egy-két órára, akkor összeérnek az ízek.
    3. Egy lábasba beletesszük a paradicsomsűrítményt, hígítjuk ugyanannyi vízzel, ízesítjük maradék zöldfűszerkeverékkel, beletesszük  maradék hagymát (én a végén ki szoktam a hagymát dobni belőle), a paprikaszeleteket, sózzuk és cukrozzuk. Amikor felforr, belerakjuk a kis gombócokat, és megfőzzük kb. 20 perc alatt.
    4. Közben a serpenyőbe, amiben a hagymát dinszteltük korábban, beleöntjük a maradék olívaolajat, erre rárakjuk a lisztet, és világos rántást készítünk. Egy pohár hideg vízzel felengedjük, majd hozzáadjuk a gombócokhoz, és összeforraljuk. Lobogó sós vízben megfőzzük a spagettit, és máris tálalhatjuk. Végül megszórjuk a parmezánnal.

      Jó étvágyat kívánok! 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin