Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsgolyók salátával

default user icon

Hozzávalók

  • A húsgolyókhoz:
  • 1/4 db édeskömény gumó
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 db kápiapaprika
  • 1,5 dl olaj
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 30 dkg darált marhahús
  • bors
  • A körethez:
  • 1 fej jégsaláta
  • 20 dkg kígyóuborka
  • 20 dkg alma
  • 3/4 db édeskömény gumó
  • 0,3 dl olaj
  • 1 ek fehérborecet
  • bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés

    1. Az édeskömény gumó külső leveleit eltávolítjuk, a gumót pedig vékony cikkekre vágjuk. Hozzáadjuk a meghámozott, finomra vágott hagymát, és a megmosott, kimagozott, felaprított paprikát. Összekeverjük, és egy serpenyőben felforrósított 0,5 dl olajon megpirítjuk a zöldségeket 3-4 perc alatt, majd hagyjuk kissé hűlni.
    2. A kétféle darált húst összekeverjük egy tálban, hozzáadjuk a langyosra hűlt zöldségeket, és sózzuk, borsozzuk. Nedves kézzel kis hengereket formázunk a masszából, és megsütjük őket 1 dl felforrósított olajban. Közben megforgatjuk, hogy a hengerek mindenhol egyformán piruljanak.
    3. A körethez a jégsaláta külső leveleit eltávolítjuk, azután megmossuk a zöldséget, eltávolítjuk a torzsáját, a levelit pedig darabokra vágjuk. Az uborkát megmossuk, felkarikázzuk, az almákat cikkekre vágjuk, az édesköményt pedig legyaluljuk. Összekeverjük a zöldségeket egy tálban, meglocsoljuk az olajjal és az ecettel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel. A fasírtokkal tálaljuk.

    LEVELES TÉSZTÁBAN SÜLT HÚSGOLYÓK>>> 

    SZAFTOS SVÉD HÚSGOLYÓ TÉSZTÁVAL>>> 

    TEPSIS KRUMPLI HÚSGOLYÓKKAL>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin