Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsgolyók mentás joghurttal (low carb)

default user icon

Hozzávalók

  • 7 dkg dió
  • 3 szál újhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 db piros csili paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk római kömény
  • 4 ek zsírszegény túró
  • 1 db tojás
  • 60 dkg darált marhahús
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 csokor menta
  • 25 dkg görög joghurt
  • 6 ek tejszín
  • 1/2 tk cukor

Elkészítés

    1. A diót, a megtisztított újhagyma fehér és világoszöld részét, valamint a leöblített és lerázott petrezselyem lecsipkedett leveleit finomra aprítjuk. A kicsumázott csilipaprikát és a megtisztított fokhagymát apróra kockázzuk. Az újhagymát, a csilit, a fokhagymát, a petrezselymet, a fahéjat, a római köményt, a túrót és a tojást a darált húshoz adjuk. Meghintjük 1 csipet sóval, és kézi robotgép gyúrópálcájával összedolgozzuk.
    2. A darált húsos masszából 20 db kis gombócot formázunk. Tapadásmentes serpenyőben felhevítjük az olajat. A húsgolyókat erős tűzön körbepirítjuk, majd mérsékelt tűzön sütjük, amíg a közepük átsül.
    3. A leöblített és lerázott menta lecsipkedett leveleit finomra aprítjuk. A joghurtot simára keverjük a tejszínnel, a cukorral és 1 csipet sóval, majd beleforgatjuk a mentát. A húsgolyókat a mentás joghurttal tálaljuk.


      Még több marhahúsos fogás >>>
       

      Túrós finomságok >>> 

      Joghurtos ételek >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin