Elkészítés: Előző nap a cseresznyét egy kis tálba helyezzük, ráöntjük a céklapárlatot, a barackot szintén tálba helyezzük, ráöntjük a sütőtök párlatot, a gyümölcsöket 1 éjszakára beáztatjuk.
Készítéskor a hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk, majd vajon üvegesre pirítjuk, és egy nagyobb tálba helyezzük (amiben a teljes húsmennyiség is el fog férni).
A tojásokat egy kis tálban felverjük, hozzákeverjük a tejszínt és a zsemlemorzsát. A húsokat a hagymához adjuk a tálba, majd a fűszereket és a sót is. Hozzáadjuk a zsemlemorzsás-tojásos masszát, és összegyúrjuk az egészet, amíg homogén masszát nem kapunk.
A masszából kb. 2 cm átmérőjű kis golyókat formázunk, a golyók közepére 1-1 szem a levéről leszűrt aszalt gyümölcsszemet teszünk, és gondosan visszazárjuk hússal (a sárgabarackot legalább félbe szükséges vágni).
Az elkészült golyókat vaj és olaj keverékén (50-50 % kb. 4 dl) serpenyőben rázogatva aranybarnára sütjük. A húsgolyókról a zsiradékot lecsepegtetjük és egy tálra halmozzuk. Önmagában baráti beszélgetésekhez kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre