Elkészítés: A darált húst beleteszem egy tálba, ráreszelem sajtreszelővel a hagymát, a fokhagymát és a répát. Ez a leghosszadalmasabb művelet. :)Hozzáadom az összetördelt rozmaringot és ízlés szerint sót, majd összegyúrom.
Kisméretű golyókat formálok belőle, és sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem. A sütőpapír azért kell, hogy ne égjen rá a tepsire a hús, mivel nincsen benne semmi zsiradék. :) Nagyjából fél óra alatt sül meg.
A püréhez felteszem a felkockázott krumplit főni sós vízben. Az apróra vágott fokhagymát a rozmaringgal a dióolajban megpirítom. Ezt adom hozzá a leszűrt krumplihoz, pürésítem, de nem mixerrel, hanem csak nyomóval átnyomkodom és összekeverem.
A húsgombócokat a fűszeres krumplipürével tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre