Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hús, sör és sajt - Ezekre költötték a legtöbbet a magyarok

default user icon
MME
Élelmiszerekre 1835 milliárd forintot, háztartási vegyi árura és szépségápolási termékekre pedig 448 milliárdot költött a lakosság 2018-ban. Mutatjuk, milyen termékekre ment el a legtöbb pénzünk!

A múlt évben a bevásárlások során a legtöbbet, 292 milliárd forintot feldolgozott húsra költöttük - írja a Világgazdaság. A sonka, a szalámi és a virsli iránt is nőtt a kereslet, emiatt pedig 6 %-kal nőtt a húskészítmények forgalma.

Hazánkban (is) sörforradalom zajlik, ami magával hozza a prémium- és szuper prémium, illetve az ízesített és az alkoholmentes termékek robbanásszerű növekedését. Ez pedig azt eredményezte, hogy a kiskereskedelmi sörértékesítés tavaly 11 %-kal 150 milliárd forint fölé ugrott.

A „dobogó” harmadik fokán a sajtok következnek, melyek forgalma 5 %-kal 102 milliárd forintra nőtt. A negyedik és az ötödik helyen pedig erőteljes növekedéssel a szénsavas üdítőital és az ásványvíz végzett. Az előbbire 12 %-kal, az utóbbira 10 %-kal fordított többet a magyar lakosság. Valószínűleg mindkét kategória növekedéséhez hozzájárult a különösen meleg nyár – tavaly ugyanis többször is hőségriadót rendeltek el a nagy meleg miatt.

A felmérése szerint egyébként a legtöbbet szuper- és hipermarketekben vásároltunk. 43 százalékpontot a 400–2500 négyzetméteres, 25 százalékpontot pedig a 2500 négyzetméter feletti boltok értek el.

NEM MINDEGY, HOGY LIGHT, CUKORMENTES VAGY CSÖKKENTETT KALÓRIATARTALMÚ? BIZONY NEM! ÉLELMISZER KISOKOS>>> 

KIDERÜLT: ENNYIT KÖLTENEK A MAGYAROK ALKOHOLRA>>> 

KIDERÜLT, MENNYIT KÖLTÜNK AZ ÉTTERMEKBEN, ÉS MELYIK SÉF NEVÉRE KAPJUK FEL A FEJÜNKET>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss