1.
Ha a csirke- és pulykamellet egy napra fokhagymás, sós, esetleg szerecsendiós tejben áztatjuk, kirántva is omlós és puha lesz.
2.
Csirke- vagy pulykamellet szebben lehet klopfolni, ha celofán közé fogjuk: egyben marad és szép vékony lesz.
3.
A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olívaolajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.
4.
A rántott hús sokkal finomabb lesz, ha a panírozásnál a tojásba egy kis sört is öntünk.
5.
De panírozáskor a tojásba tejet és lisztet is tehetünk, így vastagabb lesz a hús bundája.
6.
Panírozáskor, ha fogytán a tojás, de már nem érdemes egy újabbat feltörni, öntsük fel egy kis tejjel. Ugyanolyan jó!
7.
Ha a morzsa kevés, tegyünk hozzá egy kevés reszelt sajtot vagy szezámmagot. Így még változatosabb is a rántott hús!
8.
A rántott húst mindig lassú tűzön süssük, az első oldalát fedő alatt, mert így marad szép világos és puha.
9.
Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor. Ha a faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.