Hús nélküli rakott cukkini

Hozzávalók

  • 1 db cukkini
  • 4 db tojás
  • bors
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    1. A cukkinit félcentis karikára vágjuk, roppanósra főzzük, sóval és borssal ízesített vízben.
    2. Három tojást keményre főzünk, a tejfölbe belekeverjük a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, a reszelt sajtot és az egy darab nyers tojást, ízestjük sóval és borssal.
    3. Egy jénai tálat kikenünk olívaolajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával.Először lerakjuk a cukkini felét, majd a felszeletelt tojás felével beborítjuk, meglocsoljuk az ízesített tejföllel. Ismét cukkini következik, majd a felszeletelt tojás, végezetül az ízesített tejfölt, amit elsimítunk a tetején.
    4. Megszórjuk zsemlemorzsával, a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Megjegyzés

Amikor valami egyszerűre, és még is ízletesre vágyunk akkor készítem el.

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin