Hungária szelet III.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 egész tojás
  • 30 dkg kristálycukor
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg őrölt dió
  • kevés sütőpor
  • 1 mokkáskanál szalalkáli
  • 5 evőkanál víz
  • A krémhez:
  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg darált dió
  • 5 cl rum
  • 2 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • A csokoládémázhoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg margarin

Elkészítés

    Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukor kétharmadával és a vízzel. Hozzávegyítjük a sütőporral elkevert lisztet és a maradék cukorral fényesre vert kemény habot. A masszát kétfelé vesszük.

    Kikent, lisztezett tepsibe itt-ott szétszórjuk az egyik felét. A massza másik felébe beletesszük az őrölt diót, a szalalkálit, és a tepsi üres részeire rakjuk. Előmelegített sütőben lassú tűzön kisütjük.

    A tejben folytonos kavarás mellett sűrűre főzzük a lisztet, majd félretesszük hűlni. A margarint habosra keverjük a cukorral, a dióval és a rummal. Hozzáadjuk a kihűlt péphez, és simára keverjük. A krémet rákenjük a kihűlt tésztára, és hideg helyre tesszük.

    Másnap az összetört csokoládét gőz felett felolvasztjuk a margarinnal. Ráöntjük az olvasztott csokoládét, és mielőtt megszilárdulna, késsel a kívánt formára vágjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin