Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Humusz (csicseriborsókrém)

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsót beáztatjuk éjszakára, majd másnap sós vízben puhára főzzük. A szezámmagot egy kevés olívaolajjal aprítógépben pépesre őröljük. 
  2. Amikor készre főtt a csicseriborsó, leszűrjük, és az aprítógépbe tesszük a szezámmagos péppel együtt, meghagyva néhány szemet a díszítéshez. Hozzáadjuk a fokhagymát, sóval és a citrom levével ízesítjük. Ha túl sűrűre sikerült, adhatunk hozzá egy keveset a főzővízből.
  3. Amikor csomómentes, lágy masszát kaptunk, egy kisebb méretű keverőtálba tesszük. Ízlésesen eloszlatjuk a krémet egy kanál domború oldalával, koncentrikus kört vájva a közepébe, amibe egy kevés olívaolajat öntünk. Néhány egész csicseriborsóval díszítjük a kör közepét, és pirospaprikával megszórjuk a tetejét. Gluténmentes kenyérrel tálaljuk. 

Megjegyzés

A fényképet a párom keszítette az alkotásról, ő fényképész. - Braun Henriett

Ezek is érdekelhetnek

Friss