Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hummusz

default user icon
2 4.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg csicseriborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél citrom
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • pirospaprika

Elkészítés

    Elkészítés: A csicseriborsót 1 éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap friss vízben tesszük fel főni. Amikor félig megpuhult, sózzuk. Ha megfőtt, lecsöpögtetjük és ledaráljuk. (Használhatunk konzerv főtt csicseriborsót is.)

    Összekeverjük a csicserikrémet a szezámmaggal, a félbevágott fokhagymával, olívaolajjal, citromlével, sóval, pirospaprikával. Összeturmixoljuk.

    A krémet lapos tányérra simítjuk, kiskanál hátával árkokat nyomunk bele, amit feltöltünk olívaolajjal. Frissen őrölt borssal, pirospaprikával, néhány szál petrezselyemlevéllel díszítjük, pitával vagy pirítóssal, zöldségekkel tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

xilvike
szerintem pitát meg hummuszt ajánlott a szír "hús"boltban beszerezni, a 6-os villamos Móricz előtt megállójánál kb.. elég jók :)
gotmilk
NEM szezámmag, hanem TAHINI, szezámmag krém kell bele!! Az arány amugy kb. jo.

Hasonló Receptek

Magazin