A mindmegette.hu új sorozatában sok kérdésre választ kaphatnak az édesanyák a hozzátáplálásról. A sorozat első részében Horváth Éva tökfőzeléket készít Kristófnak. Dr. Nagy Ilona gyermekorvos pedig tanácsokat ad, hogyan kezdjék el az édesanyák a darabos ételek bevezetését.
A tökfőzelék receptje
A főzőtököt megmossuk, megtisztítjuk a héjától, szeletekre vágjuk. A babának elég 2 szeletből főzeléket csinálni, a többit elkészíthetjük magunknak. A babának félre tett szeleteket apróra vágjuk és a meghámozott, szintén kis kockára vágott 1 szem krumplival együtt feltesszük főni. Kb. félidőben tehetünk hozzá apróra vágott kaprot és ízlés szerint tengeri sót. Ha megfőtt, a tökből veszünk ki egy kis tálba, a többit a főzővíz egy részével együtt összeturmixoljuk vagy villával jól összenyomkodjuk.