Hot dog sonkával és karamellizált hagymával

Hozzávalók

  • A karamellizált hagymához:
  • 2 nagy fej hagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek olaj
  • 5 dkg barna cukor
  • 2 ek vörösborecet
  • őrölt fekete bors
  • A hot doghoz:
  • 4 db kifli
  • 4 db virsli
  • 8 szelet sonka
  • 1 ek olívaolaj
  • 10 dkg tejföl
  • 1/2 tk római kömény
  • őrölt csili paprika

Elkészítés

    1. A megtisztított hagymákat szeleteljük fel, majd pirítsuk aranybarnára a felforrósított vaj és olaj keverékén kb. 10 perc alatt. Szórjuk meg a cukorral, locsoljuk meg az ecettel, és addig pároljuk, amíg elfő a folyadék. Vegyük le a tűzről, sózzuk és borsozzuk meg, majd tartsuk melegen.
    2. Hosszában vágjuk ketté a kifliket, és süssük 220 fokos sütőben 3 percig. Tekerjük be 2-2 szelet sonkába a virsliket, és süssük meg a felforrósított olajon.
    3. Keverjük össze a tejfölt, a római köményt és 1 csipet csilit. A kiflik alsó részére tegyünk 1-1 virslit, kenjük meg tejföllel, majd halmozzuk rá a karamellizált hagymát. Végül fedjük be mindet a másik fél kiflivel.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin