Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. A húst apró kockákra vagdaljuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. Vizet forralunk a tésztafőzéshez.
Elkészítés: A vaj felét felforrósítjuk, és kisebb adagokban megpirítjuk benne a húst. Kiszedjük. A maradék vajat is a serpenyőbe tesszük, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a gombát, és addig pároljuk, amíg szinte az összes leve elpárolog. Ekkor felöntjük a fehérborral, felforraljuk. A húst összekeverjük a tejföllel, és a gombára öntjük. Lefedve, lassú tűzön kb. 15 percig főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük. A tésztát sós vízben, a csomagoláson olvasható utasítás szerint nem túl puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. A raguhoz keverjük a petrezselymet, összekeverjük a tésztával, és friss parmezán sajttal megszórva, esetleg paradicsomsalátával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre