Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hosszúmetélt húsos raguval

MME MME
4.3/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. A húst apró kockákra vagdaljuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. Vizet forralunk a tésztafőzéshez.
Elkészítés: A vaj felét felforrósítjuk, és kisebb adagokban megpirítjuk benne a húst. Kiszedjük. A maradék vajat is a serpenyőbe tesszük, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a gombát, és addig pároljuk, amíg szinte az összes leve elpárolog. Ekkor felöntjük a fehérborral, felforraljuk. A húst összekeverjük a tejföllel, és a gombára öntjük. Lefedve, lassú tűzön kb. 15 percig főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük. A tésztát sós vízben, a csomagoláson olvasható utasítás szerint nem túl puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. A raguhoz keverjük a petrezselymet, összekeverjük a tésztával, és friss parmezán sajttal megszórva, esetleg paradicsomsalátával tálaljuk.

Megjegyzés

1 adag: 3502 kJ/837 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss