Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hortobágyi töltött burgonya

MME MME
4.7/5
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Személyenként 2 darab nagyobb burgonyát héjában megfőzünk, majd tisztítás után hosszában félbevágjuk őket. A serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk rajta a csirkehúst. Felöntjük a 3,5 dl vízzel elkevert Knorr Pörkölt Rafinériával, felforraljuk, és kevergetve készre főzzük. A pörköltlé nagy részét elkeverjük a tejföllel, félrerakjuk. A burgonyákból üregeket kaparunk ki. Ezután a húskrémmel megtöltjük a burgonyákat, majd margarinnal kikent tűzálló edénybe helyezzük. A tejfölös pörköltszaftot 1 dl vízzel elkeverjük, és a burgonyákat bevonjuk vele. Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Megjegyzés

Fotó: Knorr - MME

Ezek is érdekelhetnek