Hortobágyi sós derelye

Hozzávalók

  • 2 db csirkecomb
  • 0,5 dl olaj + a kenéshez
  • 5 dkg felaprított hagyma
  • 1/2 tk pirospaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 40 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • tengeri só
  • bors

Elkészítés

    1.

    A lebőrözött csirkecombokat sózzuk és borsozzuk meg, és a felforrósított olajon süssük pirosra őket minden oldalukon. Vegyük ki a húst, és a visszamaradt zsiradékon süssük üvegesre a hagymát. Hintsük meg a pirospaprikával, öntsünk alá 0,5 dl vizet, és forraljuk be.

    2.

    Adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot és paprikát, valamint 1 dl vizet. Főzzük puhára 45 perc alatt. Vegyük ki a húst, csontozzuk ki, és vágjuk falatnyi darabokra. Keverjünk el 1 ek lisztet a tejfölben, és habarjuk be vele a párolólevet. 2 ek mártást forgassunk össze a hússal.

    3.

    Gyúrjuk össze a lisztet a tojással és egy csipet sóval. Osszuk két részre a tésztát, kenjük meg őket olajjal, majd folpakba csomagolva tegyük a hűtőbe 1 órára. Ezután nyújtsuk mindkét adagot vékony lappá. Az egyikre tegyünk kis halmokat a töltelékből, körülöttük vízbe mártott ecset segítségével nedvesítsük meg a tésztát. Fektessük rá a másik lapot, és nyomkodjuk össze őket úgy, hogy ne maradjon levegő a töltelék körül. Derelyevágóval aprítsuk fel a tésztát.

    4.

    Forrásban levő, sós vízben főzzük a derelyéket 3 percig. Tálaljuk a forró mártással, paprikakockákkal megszórva.

Mindig a tölteléket készítsük el először, hogy kihűljön, mire a tésztára halmozzuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin