Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hortobágyi pecsenye

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst felszeleteljük, kikopfoljuk, sózzuk, lisztbe forgatjuk, és kevés zsírban hirtelen átsütjük (kb. 1-1 perc darabonként).

A visszamaradt zsírban picit megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük pirospaprikával, elkeverjük, majd 1-2 evőkanál vízzel felöntjük. A vékonyra vágott szalonnát és vékonyra szeletelt ecetes uborkát, a füstölt kolbászt rárakjuk, összeforgatjuk, 2-3 percig pároljuk.

A hússzeleteket egy hőálló tálba sorba lerajuk. Ráöntjük a kolbászos ragut, lefedjük, és előmelegített sütőbe toljuk.

Ha a hús megpuhult, tört burgonyával és tejföllel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss