Keress receptre vagy hozzávalóra

Hortobágyi palacsinta sajjtal

Hozzávalók

  • A palacsintához:
  • 20 dkg liszt (1 púpos evőkanál = 2 dkg)
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 csipet só
  • 3/4 dl olaj
  • A töltelékhez:
  • 1 kg darált hús (sertéslapocka)
  • 1 fej vöröshagyma
  • étolaj
  • 3-4 ek liszt
  • 45 dkg tejföl
  • 30 dkg sajt (trappista)
  • fűszerpaprika őrlemény
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • ételízesítő (ízlés szerint)

Elkészítés

    1. Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, rászórjuk a fűszerpaprikát, majd hozzáadjuk a darált húst. Kevergetve kicsit megpirítjuk a húst, majd bő vízzel felöntjük. (Pörköltet készítünk.) Beletesszük a fűszereket, a sót, őrölt borsot és az ételízesítőt. Kb. 1 órán át főzzük, de ügyeljünk arra, hogy sok szaftja maradjon.
    2. Közben míg fő a pörkölt szokásos módon kisütjük a palacsintákat. 
    3. Miután megfőtt a pörkölt, behabarjuk. A 4-5 evőkanál tejfölt összekeverünk 3-4 evőkanál liszttel, majd pár kanállal a forró szaftból teszünk hozzá, csomómentesen összekeverjük és végül belekeverjük a pörköltbe. Pár percig összefőzzük, kicsit besűrítjük.
    4. A húst leszűrjük a levétől. (A szaftját tegyük félre, mert szükségünk lesz rá) A következő módon megtöltjük a palacsintákat (lásd fent a képeken): A palacsinta közepét megkenjük tejföllel, majd megszórjuk reszelt sajttal, végül pár kanállal teszünk rá a leszűrt darált húsból. A palacsinta jobb és a bal oldalát kissé ráhajtjuk, majd alulról kissé szorosan feltekerjük.
    5. Tepsiben szép sorban egymás mellé rakosgatjuk a megtöltött palacsintákat.Mindegyik palacsinta tetejét jól lelocsoljuk a szafttal, megkenjük tejföllel és végül megszórjuk reszelt sajttal. Sütőbe betesszük pár percre, hogy a sajt a tetejére ráolvadjon, süljön. Tálalás előtt a szafttal jól locsoljuk meg még a palacsintákat!

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin