Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hortobágyi palacsinta sajttal

90 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A hortobágyi palacsinta elkészítéséhez egy kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, rászórjuk a fűszerpaprikát, majd hozzáadjuk a darált húst. Kevergetve kicsit megpirítjuk a húst, majd bő vízzel felöntjük. (Pörköltet készítünk.) Beletesszük a fűszereket, a sót, őrölt borsot és az ételízesítőt. Kb. 1 órán át főzzük, de ügyeljünk arra, hogy sok szaftja maradjon.
  2. Közben, amíg fő a pörkölt, egy nagy tálban összekeverjük a palacsinta hozzávalóit: a lisztet, a tojást, a tejet, a szénsavas vizet és a sót, és kiolajozott palacsintasütőben a szokásos módon kisütjük a palacsintákat. 
  3. Miután megfőtt a pörkölt, behabarjuk: 4-5 evőkanál tejfölt összekeverünk 3-4 evőkanál liszttel, majd pár kanállal a forró szaftból teszünk hozzá, csomómentesen összekeverjük és végül belekeverjük a pörköltbe. Pár percig összefőzzük, így kicsit besűrítjük.
  4. A húst leszűrjük a levétől, a szaftját félretesszük, mert szükségünk lesz rá. A következő módon megtöltjük a palacsintákat: a palacsinta közepét megkenjük tejföllel, majd megszórjuk reszelt sajttal, végül pár kanállal teszünk rá a leszűrt darált húsból. A palacsinta jobb és a bal oldalát kissé ráhajtjuk, majd alulról kissé szorosan feltekerjük.
  5. Tepsiben szép sorban egymás mellé rakosgatjuk a megtöltött palacsintákat. Mindegyik palacsinta tetejét jól lelocsoljuk a szafttal, megkenjük tejföllel és végül megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokos sütőbe tesszük pár percre, hogy a sajt a tetejére ráolvadjon. Tálalás előtt a szafttal jól meglocsoljuk még a palacsintákat. 

Megjegyzés

1 púpos evőkanál = 2 dkg - Tündi konyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss