Elkészítés: Elkészítem a pörköltet a rácbabos receptem szerint jó kosszú lével. A húst kiszedem, aprítógépben 2 keménytojással, (fél marék apró gombával), kis mustárral - ha szükséges, sóval - összevagdalom. Akkor jó, ha sűrű, pástétom szerű, de nem száraz. Egy kis pörköltszafttal lehet puhítani.
Elkészítem a palacsintákat, majd a húsból kupacolok rájuk, és jobbról-balról, majd alulról-felülről behajtva a széleket kis batyukat készítek.
A szaftot, ha keveslem egy kis vízzel-fűszerekkel szaporítom, (beledobok egy kevés apró gombát), majd forrás után behabarom. A keménytojásokat szeletelve óvatosan a szószba dobálom. Ezután a tányéron heverő palacsintára öntök belőle, megsajtozom, és tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre