Keress receptre vagy hozzávalóra

Hortobágyi palacsinta pulykából

default user icon
2

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A pörkölthöz:
  • 1 kg pulykamell vagy -comb
  • hagyma
  • paradicsom
  • paprika
  • pirospaprika
  • bors
  • A habaráshoz:
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • kis tej
  • A szószba:
  • 5 keményre főtt tojás
  • esetleg konzerv apró gomba
  • A palacsintához:
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 1 dl olaj
  • 2 dl szóda
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    Elkészítés: Elkészítem a pörköltet a rácbabos receptem szerint jó kosszú lével. A húst kiszedem, aprítógépben 2 keménytojással, (fél marék apró gombával), kis mustárral - ha szükséges, sóval - összevagdalom. Akkor jó, ha sűrű, pástétom szerű, de nem száraz. Egy kis pörköltszafttal lehet puhítani.

    Elkészítem a palacsintákat, majd a húsból kupacolok rájuk, és jobbról-balról, majd alulról-felülről behajtva a széleket kis batyukat készítek.

    A szaftot, ha keveslem egy kis vízzel-fűszerekkel szaporítom, (beledobok egy kevés apró gombát), majd forrás után behabarom. A keménytojásokat szeletelve óvatosan a szószba dobálom. Ezután a tányéron heverő palacsintára öntök belőle, megsajtozom, és tálalom.

Megjegyzés

Ha friss-forró az étel, én jobban szeretem jó szaftosan, a sajt is magától ráolvad, esetleg a palacsintákat tepsiben egy kis sajttal a tetejükön fel lehet melegíteni.

Sok helyen összesütik a mártást a palacsintával-sajttal. Akkor jénaiba rendezve, a szósszal leöntve, sajttal megszórva mehet pirulásig a sütőbe.

Girakiel
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Girakiel 6 évvel ezelőtt
Szerintem a receptek különféle utakon indulak el, változatos módozatok alakulnak ki belőlük, de ettől nem válnak méltatlanná az eredeti névre. Mindamellett Te pont úgy hívod ezt az ételt ahogy akarod. És én is.
szkati 6 évvel ezelőtt
Ez biztosan nagyon finom, csak nem hortobágyi.A hortobágyiban nincs a szaftban tej, a húshoz nem raknak tojást, sőt egyszerre ötöt, sem gombát. Az eredeti receptben meg a szaftba még lisztet sem tesznek, csak tejfölt. Szóval maradjunk annyiban, hogy ez egy húsos, tojásos töltött palacsinta. Nincs harag?

Hasonló Receptek

Magazin