Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Hortobágyi palacsinta - paleo recept

Hozzávalók

  • A húskrémhez:
  • 20-30 dkg hús (maradék főtt vagy sült)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk piros paprika
  • 3 ek kókuszzsír
  • 3 ek majonéz vagy kókuszjoghurt
  • főtt leveszöldség (amennyiben van )
  • 2 dl víz vagy húsleves alaplé
  • palacsinta (10db kisebb)
  • 3 ek szezámliszt
  • 4 ek maniókaliszt
  • 1 ek tápióka keményítő
  • 1 db tojás
  • csipet só
  • csipet szódabikarbóna
  • víz
  • kókuszzsír a sütéshez

Elkészítés

    1. A hagymát a kókuszzsíron megpirítjuk, rádobjuk a húst, majd egy teáskanál pirospaprikát, picit sózzuk, ha kell és 2-3 perc alatt összefőzzük. Amíg kihűl, addig elkészítjük a palacsintákat.
    2. A liszteket kb. 2 dl vízzel simára keverjük, majd beletesszük a sót, a szódabikarbónát és a tojást. Annyi vizet adunk még hozzá, hogy palacsinta tészta sűrűségű legyen. Egy serpenyőben pár csepp kókuszzsírral (ha tapadásmentes a serpenyő, akkor is érdemes zsírral sütni, mert szaftosabb lesz a tészta) egyesével kisütjük a palacsintákat.
    3. A már nem forró húst beletesszük az aprítóba, hozzáadjuk a majonézt/kókuszjoghurtot, csipet sót, a zöldségeket és jól összedaráljuk. Lehet, hogy túl sűrű, száraz a massza, ilyenkor lehet hozzáadni a húslevesből, vagy sima vízből annyit, hogy egy krémes állagú masszát kapjunk. Amint ez megvan, megkenjük a palacsintákat, feltekerjük, vagy háromszögre hajtjuk.
A palacsintákat egymásra is rakosgathatjuk, így húsos palacsintatortát készíthetünk, amit szeletelve tálalunk. 
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes