Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hortobágyi palacsinta

60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A palacsinta  összetevőit csomómentesre keverjük, majd 30 perc pihentetés után kevés olajon palacsintákat sütünk belőle.
  2. A hagymát felkockázzuk, és dinsztelni tesszük az olajra, félidőben hozzáadjuk az ugyancsak kockára vágott paprikákat, majd a megmosott, feldarabolt húsdarabokat, sorrendben utána a paradicsomot is. Felöntjük annyi vízzel, hogy ujjnyira ellepje, sózzuk, borsozzuk, pirospapikázzuk, majd készre főzzük.
  3. A lisztet csomómentesre keverjük egy kevés vízzel, behabarjuk vele a paprikás csirkét, majd tovább főzzük még pár percig. Ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
  4. A húsokat kivesszük a hagymás-paprikás alapból, és kissé lehűtjük. A fenmaradó alapot botmixerrel pürésítjük, tejföllel és aprított zöldpetrezselyemmel ízesítjük.
  5. A húsdarabokat kicsontozzuk, apróra vágjuk, 1-1 jó kanálnyit teszünk a palacsintákra, majd mindegyikre 1-1 kanál szószt is öntünk.
  6. A palacsintákat  összetekerjük, a szósszal leöntve tálaljuk.

15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>> 

9 ZSENIÁLIS SÓS PALACSINTA: HORTOBÁGYI, TÖLTÖTT, RÁNTOTT ÉS RAKOTT >>> 

Megjegyzés

Finom úgy is, ha a palacsintatekercseket bundázzuk és kisütjük. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss