Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hortobágyi palacsinta IV.

Hozzávalók

  • A palacsintához:
  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • csipet só
  • 1/2 dl olaj
  • 3 dl tej
  • 3 dl szódavíz
  • A töltelékhez:
  • 1 kg csirkehús (comb, mell)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db zöld paprika
  • 2 db paradicsom
  • 3 ek olaj
  • bors
  • pirospapika
  • 1 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor zöldpetrezselyem

Elkészítés

    1. A palacsinta  összetevőit csomómentesre keverjük, majd 30 perc pihentetés után kevés olajon palacsintákat sütünk belőle.
    2. A hagymát felkockázzuk, és dinsztelni tesszük az olajra, félidőben hozzáadjuk az ugyancsak kockára vágott paprikákat, majd a megmosott, feldarabolt húsdarabokat, sorrendben utána a paradicsomot is. Felöntjük annyi vízzel, hogy ujjnyira ellepje, sózzuk, borsozzuk, pirospapikázzuk, majd készre főzzük.
    3. A lisztet csomómentesre keverjük egy kevés vízzel, behabarjuk vele a paprikás csirkét, majd tovább főzzük még pár percig. Ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
    4. A húsokat kivesszük a hagymás-paprikás alapból, és kissé lehűtjük. A fenmaradó alapot botmixerrel pürésítjük, tejföl lel és aprított zöldpetrezselyemmel ízesítjük.
    5. A húsdarabokat kicsontozzuk, apróra vágjuk, 1-1 jó kanálnyit teszünk a palacsintákra, majd mindegyikre 1-1 kanál szószt is öntünk.
    6. A palacsintákat  összetekerjük, a szósszal leöntve tálaljuk.

    15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>> 

    9 ZSENIÁLIS SÓS PALACSINTA: HORTOBÁGYI, TÖLTÖTT, RÁNTOTT ÉS RAKOTT >>> 

Megjegyzés

Finom úgy is, ha a palacsintatekercseket bundázzuk és kisütjük.

sildiko2
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin