Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hortobágyi palacsinta III.

default user icon
8 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg csirkecomb
  • 1 nagy fej hagyma
  • pirospaprika
  • majoranna
  • 40 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • szódavíz
  • tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkecombokról lehúzom a bőrt, és megfőzöm a combokat hagymás-paprikás alapon paprikás csirkének, kevés majorannával ízesítve. Kicsit tovább főzöm, hogy könnyen leváljon a hús a csontról, és kicsit bővebb lével.

    Ha kicsit hűlt, lefejtem a húst a csontokról, a húst ledarálom húsdarálón, a levét külön tálba rakom.

    Sütök kb. 20 db sós palacsintát a liszt, tojás, tej, pici só és szükséges mennyiségű szódavízból készült tésztából, és a ledarált hússal megtöltöm őket.

    A külön rakott lébe belekeverek ízlés szerint tejfölt és 1 teáskanál lisztet. Az egészet felforralom.

    A palacsintákat tálra helyezem, sütőben vagy mikróban átmelegítem, és tálaláskor a tejfölös lével megöntözöm (elötte nem lehet, mert beszívja a palacsintatészta a levet).

Megjegyzés

Nem azt mondom, hogy nem babrás egy kicsit, viszont megéri. Onnan jutott eszembe a recept, hogy holnap jönnek a barátnőim, és nekik ezt csinálom.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

tinacicca1977
így se rossz! :) De az eredeti Hortobágyi az MARHA,birka húsból készül. Onnan tudom,h. ott lakom a közelben. :) És igen,az eredeti szerint a palacsintát betöltöd,tepsibe sorakoztatod,a tejfölt elkevered a szafttal,ráöntöd jó bőven,és megsütöd a sütőben. Szóval a névválasztásnál figyeljetek,ha receptet küldtök,mert egyszer valaki megharagszik,ha Más tollával ékeskedünk! Azért ez finom! gratula,ügyi vagy,és kreatív! :)
rokxi
Én ezt az egészet meg turbózom azzal ,hogy bepanírozom és kirántom. Isteni finom, krumpli pürével és tartár mártással és a szafttal nyakon öntve tálalom.
L.judit
Én is nagy hortobágyi palacsinta rajongó vagyok. Én a palacsintát épphogy megsütöm, a csirkepöri húsikat (szárnyát, combját, mellét) vékony csíkokra szedem, és a tejföllel kikevert szaftból teszek egy pár kanállal. Nem lesz száraz és fójtós. A végén nem csak összeforrósítom a tejfölös szafttal a tetején, hanem rá is sütöm (ezért nem sütöm meg a palacsintát teljesen). Nálam bevált.
Pöszke
A húsdarálás helyett, mi turmixolni szoktuk. Egyszerűbb és úgy is nagyon finom! :)
Kukiszfikusz
Sziasztok! Én egy kis sajtot teszek a tetejére mert azt nagyon szeretem! Lehet hogy el..szom mert én mindig Pulykahúsból csinálom (mert nem szeretem a zsírosat). (hallottam hogy a pörköltbe kell tenni egy kiskanál cukrot (kipróbáltam és nagyon finom hozzá)) szasztok : Kukiszfikusz
szkati
1-2 fűszert kihagytam! Teszek bele a majorannán kívül borsikafüvet és bazsalikomot, valamint egy pici őrölt fehérborsot. Egyébként nagyon jól sikerült! Van abban persze valami, hogy melegítés elött kell nyakonönteni a lével.
enyém
Szerintem is csirkepörköltből az igazi. De én sütés előtt öntöm le bőven szaftos tejföllel, és nekem nem szívja be a palacsinta.Az a lényeg,hogy sok legyen a tejföl.Egész más az íze, ha együtt forrósítom át.
agota
Én lustább vagyok, eleve darálthúsból készítem a pörköltet bő lével és leszűröm. A hússal töltöm a palikat, a szaftot behabarom tejföllel és nyakonöntöm a palcsintákat, majd sütőbe berakom.

Hasonló Receptek

Magazin