Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hortobágyi palacsinta II.

default user icon
2 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók a palacsintához:
  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 kiskanál só
  • 2 dl viz
  • 0,5 dl olaj
  • 3 dl tej
  • A töltelékhez:
  • 4 db hagyma
  • 40 dkg sovány disznóhús
  • 1 dl tejföl
  • pirospaprika
  • kakukkfű
  • köménymag
  • tárkony
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A palacsintához valókat csomómentesen összkeverjük (vagy turmixoljuk), majd vastag palacsintákat sütünk. Sütés előtt fél deci olajat adunk a masszához. A töltelékhez kockára vágjuk a hagymát, olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a disznóhúst, a fűszereket, és pörköltet készítünk belőle. Amikor a hús megfőtt, kivesszük a levéből, ledaráljuk és fél deci tejfölt keverünk hozzá. A palacsintákat megtöltjük a hússal, négybe hajtjuk őket, és egy tűzálló edénybe tesszük. A pörkölt lébe fél deciliter tejfölt keverünk, és egy részével leöntjük a palacsintákat, majd sütőben felforrósítjuk, és tálaláskor ráöntjük a maradék levet is.
    A palacsintákat tölthetjük gombával is, ugyan így.

Megjegyzés

Kiváló előétel, de vacsorának is jó, minden vendégemnek kimondottan ízlett.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

norapalma
Én fele-fele arányban darált sertés és marhahúsból csináltam + egy kis gombát is tettem bele. A tejfölös szaftba pedig aprítottam kaprot. Csillagos 5-ös lett :) Köszi a receptet!
kattinka
nagyon finom lett, köszönet a receptért!

Hasonló Receptek

Magazin