Elkészítés: Hagyományos módon kissé vastagabb palacsintákat sütünk. Kb. 10 darabra lesz szükségünk.
A finomra vágott hagymát a zsiradékon lepirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, majd rátesszük a darált húst. Erős tűzön lepirítjuk, közben hozzáadva a sót, a lecsót, a borsot. Ha a leve elpárologna, pótoljuk. Mikor már sűrű szaftja van, felöntjük egy pohár vízzel, és a tűzről levéve kissé hűlni hagyjuk.
Egy szűrőkanállal vagy nagyobb szűrővel, leszűrjük a húst a levétől, és betöltjük a palacsintákba úgy, hogy a közepére halmozzuk a húst, két párhuzamos szélét behajtjuk, majd a másik két szélét és ráhatjuk. Tepsibe tesszük, szorosan egymás mellé.
A megmaradt szaftot behabarjuk liszttel elevert tejföllel, ha szükséges, utána ízesítjük, és leöntjük vele a palacsintákat.
Az egészet 200 fokos sütőbe toljuk, és kb. 20 perc alatt megpirítjuk.
Tejföllel kínálva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre