Hortobágyi palacsinta egyszerűen

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 10-12 palacsinta
  • 3 evőkanál zsiradék
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 50 dkg darált hús
  • fél üveg lecsó
  • bors
  • 3 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítés

    Elkészítés: Hagyományos módon kissé vastagabb palacsintákat sütünk. Kb. 10 darabra lesz szükségünk.

    A finomra vágott hagymát a zsiradékon lepirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, majd rátesszük a darált húst. Erős tűzön lepirítjuk, közben hozzáadva a sót, a lecsót, a borsot. Ha a leve elpárologna, pótoljuk. Mikor már sűrű szaftja van, felöntjük egy pohár vízzel, és a tűzről levéve kissé hűlni hagyjuk.

    Egy szűrőkanállal vagy nagyobb szűrővel, leszűrjük a húst a levétől, és betöltjük a palacsintákba úgy, hogy a közepére halmozzuk a húst, két párhuzamos szélét behajtjuk, majd a másik két szélét és ráhatjuk. Tepsibe tesszük, szorosan egymás mellé.

    A megmaradt szaftot behabarjuk liszttel elevert tejföllel, ha szükséges, utána ízesítjük, és leöntjük vele a palacsintákat.

    Az egészet 200 fokos sütőbe toljuk, és kb. 20 perc alatt megpirítjuk.
    Tejföllel kínálva tálaljuk.

Megjegyzés

A receptet és a fotót Esztiklock Küldte.

Klock Eszter
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek