Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Hortobágyi húsos palacsinta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Hortobágyi húsos palacsinta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 1446
  • Elküldve: 373

Hozzávalók:

  • 12 darabhoz:
  • 40 dkg sertés-/borjúcomb/csirkemell
  • 1 közepes hagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 2+2 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 15 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 4 dl tej
  • 3+1 dl tejföl
  • 2 szál petrezselyem

Elkészítés:

A húst leöblítjük, apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, elnegyedeljük.

A hagymát 2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk, rádobjuk a húst, erős tűzön kissé megpirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk (25-30 perc). Közben a palacsintákhoz simára keverjük a lisztet a tojásokkal és 1 csipet sóval, apránként hozzáadjuk a tejet, végül a maradék 2 evőkanál olajat, lefedjük, és fél órát pihentetjük. A masszából 12 palacsintát sütünk, tányérral/fedővel letakarva melegen tartjuk. Kiszedjük a húst a levéből, apróra összevágjuk vagy megdaráljuk. A levében elkeverünk 3 dl tejfölt, összeforraljuk, és annyit adunk belőle a húshoz, hogy jól kenhető masszát kapjunk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő: 3. fokozat). A masszával megkenjük a palacsintákat, batyuszerűen felhajtjuk, összetekerjük, és tűzálló tálba sorakoztatjuk őket. Megöntözzük a maradék tejfölös-paprikás mártással, és a sütőben átforrósítjuk (10 perc). Meglocsoljuk a palacsinták tetejét a maradék tejföllel, és petrezselyemmel díszítve azonnal tálaljuk.

Megjegyzés:

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 224 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. A fotót Bobó18 küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 15 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2012. április 14. (szombat) 18:19
    Én egy picit módosítottam rajta, mert ha a saját levében hagytam volna főni, akkor csúnyán odaégett volna... szal én felöntöttem kb 3 deci vízzel (hogy a húst éppen ellepje), de még így is odakapott egy picit. Ja és tettem bele egy pici őrölt köményt és borsot is a pirospaprika mellé :) A végén pedig habarást csináltam, nem csak beleraktam a tejfölt. De a recept, ezekkel a pici módosításokkal tökéletes. Persze ízlések és pofonok, nekem nagyon ízlett :)
Receptválogatás
Tavaszi receptverseny 2015.
Receptversenyünk véget ért, itt láthatjátok a beküldött finomságokat.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Csokoládés-málnás muffin Csokoládés-málnás muffin
Gombás tojással töltött csirkemell Gombás tojással töltött csirkemell
Krémsajtos, csípős göngyölt karaj Krémsajtos, csípős göngyölt karaj
Magyaros sült csirkecomb újkrumplival Magyaros sült csirkecomb újkrumplival
Lecsós karajszelet párolt rizzsel Lecsós karajszelet párolt rizzsel
Salátafőzelék buggyantott tojással Salátafőzelék buggyantott tojással
Szilvalekváros és sajtos kelt kifli Szilvalekváros és sajtos kelt kifli
Hideg vörösboros szamóca leves tejszínhabbal, mentával Hideg vörösboros szamóca leves tejszínhabbal, mentával
Medvehagyma főzelék zöldségesen Medvehagyma főzelék zöldségesen
Libatöpörtyűs pogácsa az Édes nagyik konyhájából Libatöpörtyűs pogácsa az Édes nagyik konyhájából
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 9 db
  • (Domi51)
  • (sitiagi)
  • Egyebek (vronika)
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124467_110hus.jpg Gyorsan könnyűt Adrival: Pulykatekercs a legfelsőbb szinteken

A mai Gyorsan könnyűt konklúziója: az illatos zsályalevél, a zamatos paradicsom és az ízletes bacon igazán különlegessé teszik a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124531_35622_kakaokremes-napraforgo-kalacs_110.jpg Tavaszi Receptverseny 2015. - ők a nyertesek!

Örömmel értesítünk benneteket, hogy a zsűri gondosan megvizsgálta és értékelte az összes beérkezett receptet, és meghozta…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124529_hangulatjavito_etelek_110.jpg 6 étel, amitől garantáltan jobb kedved lesz!

Nem a csoki az egyetlen étel, amitől nyugodtabbnak és boldogabbnak érezheted magad!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124527_fogyukura_hiba_110.jpg 9 hiba, ami tönkreteszi a diétát

Sokszor nem is hinnéd, milyen apróságok szabotálják a fogyókúrát. Elmondjuk a 9 leggyakoribb hibát, amit majdnem minden diétázó…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124518_salataizesitok_top_110.jpg 4 olaj és 3 ecet, amivel tökéletes lesz a salátád

A friss tavaszi saláta elképzelhetetlen olaj és ecet nélkül. Még pikánsabb lesz az étel, ha fűszeres vagy különleges fajtákkal…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124514_bebipapi_110.jpg Így nem szokhat rá a gyerek az édességre - hasznos tippek

Az első életévek meghatározóak az étkezési szokások kialakulásában. Minél később ismerkedik meg gyermeked a finomított cukorral,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124510_egeszseges_nassolas_110.jpg Vigyázz, hogy mit eszik a gyerek két étkezés között!

A nass a kicsiknél nem bűnös, sokkal inkább fontos és szükséges dolog, hiszen a gyerekek gyomra jóval kisebb térfogatú, így a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124501_pezsgo_110.jpg Diéta partikirálynőknek: fogyókúra pezsgővel! 

Nem kell lemondanod a bulikról csak azért mert fogyókúrázni akarsz. Megoldás: a pezsgődiéta! 

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept