Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Hortobágyi húsos palacsinta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Hortobágyi húsos palacsinta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 1448
  • Elküldve: 375

Hozzávalók:

  • 12 darabhoz:
  • 40 dkg sertés-/borjúcomb/csirkemell
  • 1 közepes hagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 2+2 evőkanál Vénusz olaj
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 15 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 4 dl tej
  • 3+1 dl tejföl
  • 2 szál petrezselyem

Elkészítés:

A húst leöblítjük, apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, elnegyedeljük.

A hagymát 2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk, rádobjuk a húst, erős tűzön kissé megpirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk (25-30 perc). Közben a palacsintákhoz simára keverjük a lisztet a tojásokkal és 1 csipet sóval, apránként hozzáadjuk a tejet, végül a maradék 2 evőkanál olajat, lefedjük, és fél órát pihentetjük. A masszából 12 palacsintát sütünk, tányérral/fedővel letakarva melegen tartjuk. Kiszedjük a húst a levéből, apróra összevágjuk vagy megdaráljuk. A levében elkeverünk 3 dl tejfölt, összeforraljuk, és annyit adunk belőle a húshoz, hogy jól kenhető masszát kapjunk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő: 3. fokozat). A masszával megkenjük a palacsintákat, batyuszerűen felhajtjuk, összetekerjük, és tűzálló tálba sorakoztatjuk őket. Megöntözzük a maradék tejfölös-paprikás mártással, és a sütőben átforrósítjuk (10 perc). Meglocsoljuk a palacsinták tetejét a maradék tejföllel, és petrezselyemmel díszítve azonnal tálaljuk.

Megjegyzés:

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 224 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. A fotót Bobó18 küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 15 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2012. április 14. (szombat) 18:19
    Én egy picit módosítottam rajta, mert ha a saját levében hagytam volna főni, akkor csúnyán odaégett volna... szal én felöntöttem kb 3 deci vízzel (hogy a húst éppen ellepje), de még így is odakapott egy picit. Ja és tettem bele egy pici őrölt köményt és borsot is a pirospaprika mellé :) A végén pedig habarást csináltam, nem csak beleraktam a tejfölt. De a recept, ezekkel a pici módosításokkal tökéletes. Persze ízlések és pofonok, nekem nagyon ízlett :)
Receptválogatás
A legfinomabb rántott ételek
Ki tudna ellenállni a jó ropogós bundának, rejtsen akár omlós hússzeletet, olvadó sajtot, fűszeres zöldségeket, netán palacsintát... Legnépszerűbb rántott ételeinket gyűjtjük most egybe!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Klasszikus chili con carne Klasszikus chili con carne
Cseresznye krémleves Cseresznye krémleves
Francia zsúrkenyér Francia zsúrkenyér
Citromos spárgakrémleves Citromos spárgakrémleves
Minipavlovák málnával és áfonyával Minipavlovák málnával és áfonyával
Üvegtészta-saláta thai fűszerezésű csirkemellel Üvegtészta-saláta thai fűszerezésű csirkemellel
Pofonegyszerű fahéjas süti Pofonegyszerű fahéjas süti
Nyúlcomb fóliában Nyúlcomb fóliában
Tojássaláta paradicsommal és gombával Tojássaláta paradicsommal és gombával
Zabpelyhes-málnás pohárdesszert Zabpelyhes-málnás pohárdesszert
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 9 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124949_jojo_effektus_110.jpg Ne ess bele a fogyókúrás csapdába! Így kerüld el a jojó effektust

Hiába fogytál le, a leadott felesleg szinte rögtön visszakúszott? A legújabb csodakúra tízkilós fogyást ígért, de rólad csak…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124947_egeszseges_taplalkozas_110.jpg Lúgosíts! Nagy baj lehet az elsavasodásból

Kimerültség, túlsúly, reuma, csontritkulás vagy vesebántalom – mindez az elsavasodott szervezet vészjelzése is lehet.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124930_110sali.jpg Pikáns zöldbabos rukolasaláta kétféle extrém öntettel

A főtt tojással és a különlegesen krémes öntettel megbolondított saláta könnyű, mégis kiadós fogás vacsorára.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124943_diosbarack_110.jpg Itt a három legfinomabb cukormentes torta!

Kiválasztották a Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntős tortáit: egy sárgabarckos egy diós és egy körte torta bizonyult…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124941_konyhai_trukk_110.jpg 5 zseniális konyhai trükk, amit mindenkinek ismernie kell - videóval!

Bosszankodtál már azon, hogy egyszerre csak egy edény fér a mikróba? Vagy azon, hogy megromlott a bor, amit legutóbb főzéshez…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124939_rantottcsirke_110.jpg Rántott csirke - ahogy még nem próbáltad!

A rántott csirke nem egy tipikus fogyókúrás fogás, de salátával és egy-két elkészítési praktikával még a legmegátalkodottabb…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124937_fogyas_110.jpg 3 szuper tipp, hogy felgyorsítsd az anyagcserédet

Szeretnél a lehető legjobb formába lendülni? Ismerd meg az anyagcsere sebességének szerepét a zsírégetésben!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124927_julius_gasztro_110.jpg Bor, bogrács, Balaton - júliusi gasztrofesztiválok

Az igazi nyár beköszöntével megszaporodnak a gasztronómiai fesztiválok. A szezon sztárjai mellett ott várnak ránk a bográcsban…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept