Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hortobágyi húsos palacsinta

75 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A hortobágyi húsos palacsinta töltelékéhez a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megdinszteljük az olajon. Hozzáadjuk a darált húst, a felkarikázott paprikát, a felszeletelt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és a húst fehéredésig pirítjuk. A tűzről lehúzva az edényt, hozzákeverjük az őrölt paprikát is. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd visszatesszük a tűzre, és addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Ügyeljünk, hogy jó bő szaftja maradjon.
  2. Amikor a hús megpuhult, szűrőlapáttal tányérra szedjük. A szafthoz hozzákeverjük a tejfölt, és összeforraljuk. Ha nagyon híg a leve, akkor a tejfölhöz 1-2 evőkanál lisztet is belekeverünk.
  3. A palacsintákhoz a lisztet összekeverjük a szódavízzel, a tejjel, a tojással és egy csipet sóval. Addig keverjük, amíg csomómentes tésztát kapunk. Egy serpenyőt felforrósítunk, kevés olajjal megkenjük, majd közepes lángon kisütjük a palacsintákat.
  4. A kiszedett húst apróra vágjuk, és annyi szaftot adjunk hozzá, hogy krémes állagot kapjunk. A többi szaftot félretesszük.
  5. A húsmasszát a palacsintákba töltjük. A palacsinta szemben levő két oldalát behajtjuk, majd alulról jó szorosan feltekerjük.
  6. A palacsintákat hőálló tálba tesszük, tálalás előtt sütőben vagy mikróban felmelegítjük.
  7. A tejfölös szaftot is megmelegítjük, és közvetlenül tálalás előtt meglocsoljuk vele a palacsintákat.


Ezek is érdekelhetnek

Friss