Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hortobágyi húsos palacsinta csirkemellből

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 20 dkg zabpehelyliszt
  • 3 dl tej
  • 2 dl szódavíz
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 ek kókuszolaj
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg csirkemell
  • 1 ek kókuszolaj
  • 1 db paprika
  • 3 db közepes paradicsom
  • 2 db nagyobb vöröshagyma
  • 1 dl paradicsomlé
  • 50 g bacon szalonna
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk só
  • 1 csipet bors
  • 3 dl tejföl
  • 0,5 dl főzőtejszín

Elkészítés

  1. Egy tálban összedolgozzuk a palacsintatészta alapanyagait, majd csomómentesre keverjük. A serpenyőben  előmelegítünk egy kévés olajat, majd hagyományos módon kisütjük a palacsintákat.
  2. A hagymát apróra vágjuk,a bacont felkockázzuk, majd a felmelegített olajon üvegesre pároljuk. Kevergetés közben hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a csirkemellet. Lefedve, kis lángon elkezdjük főzni. Közben a paradicsomot és a paprikát felvágjuk és hozzáadjuk, sózzuk borsózzuk.
  3. Fedő alatt még 20 percig főzzük, ezután a paradicsomlevet hozzáöntjük és még 10 percig főzzük. Ha a hús megpuhult, kivesszük. A szószt botmixerrel krémesre keverjük. A tejfölt elkeverjük egy kevés szósszal és visszaöntjük az alaphoz. Ezután a tejszint is hozzáadjuk és forralásig hagyjuk, a gázt elzárjuk.
  4. A csirkemellet kockára vágjuk és egy evőkanál szósszal elkeverjük. Megtöltjük a palacsintát a hússal, feltekerjük, 3 részre vágjuk, majd ráöntünk egy meregetőnyi szószt. Petrezselyemmel díszíthetjük.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss