1-2 ek napraforgóolaj vagy szőlőmagolaj vagy kókuszolaj
40 dkg darált csirkemell vagy darált sertéshús
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
5 dkg füstölt szalonna
1 tk Erős Pista
himalája só
3 dl tejföl vagy rizstejszín
Elkészítés
A palacsinta hozzávalóit egy keverőtálba mérjük, és kézi habverővel összekeverjük. A palacsintasütőbe, az első palacsinta sütése előtt, egy evőkanálnyi olajat hevítünk, ha sok a felesleg, egy bögrébe leöntjük. (Ez a mennyiség az összes palacsintához elegendő lesz.) Kisütjük a palacsintákat, a szokásos módon, és félretesszük.
A zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és elnegyedeljük. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A füstölt szalonnát apróra kockázzuk, megpirítjuk, zsírjában megfonnyasztjuk a hagymát,hozzáadjuk a darált húst, és erős tűzön kissé megpirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk (25-30 perc), ha szükséges kevés vizet adunk hozzá.
A szaftot egy kisebb edénybe öntjük, hozzáadjuk a tejfölt (rizstejszínt) összeforraljuk, félre tesszük.
A palacsinták közepére evőkanálnyi darálthúsos tölteléket teszünk, majd batyu-szerűre hajtjuk, és konyhai kötözőzsineggel összekötjük a szájánál. Így járunk el a többi palacsintával is.
Tepsibe sorakoztatjuk a batyukat, a beforralt szaftot alá öntjük, és forró sütőben kb 10 perc alatt átforrósítjuk. Azonnal, forrón tálaljuk!