Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsapott a Nébih! - Földön tárolták az evőeszközöket egy budapesti kifőzdében

default user icon
MME
Egy fővárosi illegális főzőkonyha tevékenységét függesztették fel azonnali hatállyal a Nébih szakemberei február közepén. Gyomorforgató videó készült a helyszínen.

A kifőzdeként üzemelő vendéglátóhelyen több súlyos higiéniai hiányosságot is találtak a szakemberek - írja a Nébih. Az étteremben nem volt sem hús-, sem zöldségelőkészítő helyiség. A konyha egyetlen kézmosóval rendelkezett, ami az ellenőrzés idején nem működött, így egy mosogatót használtak kézmosásra.

A csomagolt alapanyagok egy részét a földön, a friss húst hűtés nélkül a munkapult alatt, a készételeket pedig a konyhatérben fedetlenül tárolták. A gáztűzhelyek, a hűtők, a munkapult, az egység padozata és fala is erősen szennyezett volt, az alapanyagokat elkülönítés nélkül, vegyesen tárolták a hűtőkben. A főzéshez felhasznált edényeket és eszközöket is a földön tárolták. Továbbá a két konyhai dolgozó egyike sem rendelkezett érvényes egészségügyi alkalmassági vizsgálattal.

A konyhában összesen 46 kg jelöletlen, nem nyomon követhető élelmiszert találtak, amit a Nébih kivont a forgalomból, valamint az egység tevékenységének azonnali hatályú felfüggesztését rendelték el. A jogsértéseket tartalmazó lista szerint egy zuglói vállalkozás az érintett.

HORRORVÁGÓHÍD: ROVARTETEMEKET ÉS EGÉRFÉSZKET TALÁLT A NÉBIH - VIDEÓ>>> 

LECSAPOTT A NÉBIH: KUKA MELLETT TÁROLTÁK A KRUMPLIPÜRÉT EGY FŐVÁROSI ÉTTEREMBEN>>> 

GUSZTUSTALAN ROVARLÁRVÁK MIATT ZÁRTA BE A NÉBIH A DEBRECENI TEJÜZEMET>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss