Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hordós savanyúság

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 7 liter vizet és a felsorolt hozzávalókat (kivéve a zöldségek és a szalicil) összekeverjük.

A maradék 1 liter vizet felforraljuk a szalicillel, hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a többi léhez. Az egészet beleöntjük a hordóba.

Ahogy érnek a telken vagy a konyhakertben, netán a piacos néni kertjében a hozzávaló zöldségek (mint pl. paprika, uborka, zöldparadicsom, sárgarépa, karfiol, kis dinnye, kis cukkini, kis patiszon stb.), úgy rakosgatjuk a hordóba, míg meg nem telik.

Gondolom, nem kell mondani, hogy a zöldségeket alaposan meg kell mosni, a sárgarépát, karalábét meghámozni. Szőlővesszővel vagy meggyfa ágacskákkal leszorítható a zöldségféle a hordóban.
Mindig lepje el a lé. CSAK műanyag vagy fa eszközzel szabad belenyúlni,kiszedni és néha átkeverni.

Megjegyzés

Isteni finom. Jó étvágyat kívánok. Száraz hűvös helyen tárolandó.
- Kathalynka

Ezek is érdekelhetnek

Friss