Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Multivitamin házilag, amit minden gyerek imád: homoktövis bonbon - recepttel!

Rengeteg multivitamin létezik már a gyerekeknek is, de a legtöbb cukros, ráadásul nem tudom, hogy a vitaminok honnan, milyen formában vannak a termékekben. Ezért hát én időről időre elkészítem a házi multivitamin bonbonjaimat, az évszaknak megfelelően.

Rengeteg multivitamin létezik már a gyerekeknek is. Van gumicukor, nyalóka, szopogatós tabletta; van ugyan cukormentes változat is, de a legtöbb cukros, ráadásul nem tudom, hogy a vitaminok honnan, milyen formában vannak a termékekben. Ami még fontosabb, hogy a zsírban oldódó vitaminok, mintha nem is lennének, ha csak nem valami zsíros étellel veszi be a gyermek a gumicukrot, ami valljuk meg, elég esélytelen.

Ezért hát én időről időre elkészítem a multivitamin bon-bonokat, évszaknak megfelelően. Nyáron az itt-ott megevett gyümölcsöktől, vagy akár egy fürdőzéstől is lehet hasmenéses, hányós megbetegedéseket összeszedni. A lefolyás a szervezet erősségétől függ. A homoktövist és a kókuszzsírt ezek elleni védőpajzsként választottam. Ebbe most nem került D3 vitamin, mert sokat vannak napon, de ahogy jön a zimankó, belecsepegtetem a D3-K2 vitamint, és a C vitamint is. Még nem járt nálunk olyan gyermek (de még a felnőttek is), akinek ne ízlett volna a csak „anya bonbonja” névre hallgató finomság. Nagyon gyorsan elkészíthető, és nem kell hozzá konyhatündérnek lenni!

Homoktövis bonbon a házi mulivitamin >>> 
Homoktövis legfőbb tulajdonságai:

1. 10x több benne a C-vitamin, mint a citromban
2. Magas antioxidáns tartalmú
3. B12-t tartalmaz, ami az anyagcsere folyamatok fontos szereplője
4. Béta-karotin tartalma nagyon magas
5. Belső fogyasztásával védhető a szervezet a káros sugárzástól (UV)
6. E vitaminjai védelmezik a sejtmembránt
7. antibakteriális és gombaölő hatású
8. gyulladásgátló/csökkentő

Házigazdánk további cikkeit és receptjeit itt találod! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss