Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Holsteini túrótorta homoktöviszselével

120 perc
mester
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 10 dkg átszitált liszt
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 db tojássárgája
  • A túrókrémhez
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 2 dl tejföl
  • 1/2 db kezeletlen citrom reszelt héja
  • 50 dkg félzsíros túró
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • A tetejére
  • 1,5 dl natúr homoktövislé (bioboltból vagy házi)
  • 1 dl almalé
  • 1 tasak színtelen tortazselé

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk vagy robotgép gyúrópálcájával összedolgozzuk, majd folpakba csomagolva pihentetjük a hűtőben kb. 30 percig.
  2. Közben a töltelékhez a vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a citromhéjat és a túrót. Ezután egyenként beledolgozzuk a szétválasztott tojások sárgáját, valamint a keményítővel elvegyített tejfölt. Végül két részletben, lazán beleforgatjuk a tojások fehérjéből és a sóból vert kemény habot.
  3. A hideg tésztát kerek lappá nyújtjuk, és kibélelünk vele egy piteformát vagy egy kapcsos tortaformát úgy, hogy körben a szélét peremnek felhúzzuk.
  4. A túrótölteléket a tésztára halmozzuk és elsimítjuk. A tortát a 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 50 percig, és a résnyire nyitott sütőajtó mögött hagyjuk kihűlni.
  5. A homoktövislét elkeverjük az almalével, egyet forralunk rajta, majd a tortazselével besűrítjük. Egyenletes rétegben elosztjuk a kihűlt torta tetején, és hideg helyen hagyjuk megszilárdulni.

Megjegyzés

Ízlés szerint egy kevés banánnal is összeturmixolhatod. - MME
A homoktövislét a lehető legkevesebb hőhatásnak tedd ki, hogy megőrizze kiemelkedően magas C-vitamintartalmát!

Ezek is érdekelhetnek

Friss