Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Holstein-szelet alaprecept

MME MME
45 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • 4 nagyobb borjúszelet
  • só frissen őrölt bors
  • szerecsendió
  • olaj
  • 4 db tojás
  • szardellafilé
  • kapribogyó
  • Panír:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

  1. A kissé kiklopfolt hússzeleteket megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kevés szerecsendióval, majd a szokásos módon panírozzuk.
  2. Egy nagy serpenyőben felforrósítuk olajat, és a hússzeleteket mindkét oldalukon aranybarnára sütjük. Lecsepegtetjük róluk a felesleges olajat.
  3. Egy másik serpenyőben megsütjük a tükörtojásokat, amelyek akkor jók, amikor a fehérje már szilárd, de a sárgája még kellemesen lágy és folyós.
  4. Tálaláskor mindegyik hússzeletre egy tükörtojást teszünk, majd a húsokra halmozzuk az apróra darabolt szardellafilét és kapribogyót. 

 A TÖKÉLETES RÁNTOTT HÚS 

RÁNTOTT PALACSINTA SONKÁVAL TÖLTVE 

Megjegyzés

A recept a Mindmegette mellékletben jelent meg. A lapot keresd minden csütörtökön 13 megyei napilap mellékleteként! - MME

Ezek is érdekelhetnek