Hollandi mártás

default user icon
3

Hozzávalók

  • 12,5 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál fehér bor
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 csipet gyömbérpor

Elkészítés

    Előkészítés: A vajat felolvasztjuk, a habját leszedjük.

    Elkészítés: A tojássárgákat összekeverjük a vörösborral, vízfürdőbe állítjuk, és habosra verjük (kézi habverőt használjunk!). Cseppenként, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a vajat. Szójaszósszal, citromlével, borssal és gyömbérrel ízesítjük. Spárgához, karfiolhoz, brokkolihoz, kelbimbóhoz kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

andrás 11 évvel ezelőtt
liloo A vízfürdö pont az ahogy te leírod. Különben el lehet késziteni anélkül is ha az ember mérsékelt höfokon csinálja. Tudomásom szerint a nem kell bele bor. [A receptkészítö a hozzávalók között fehérborról ír majd vörösborral készíti el magában receptben :-)] Szójaszósz meg végképp nem kell bele. Ennek egy citromsárga mártásnak kellene lennie. A Hollandi mártás II sem sokkal jobb. Azt a tej meg a liszt egy tojásozott besamellé teszi...
menczel zsuzsa 11 évvel ezelőtt
izé én még kis kezdő vagyok, de mi az a vízfürdö? h. az egyik lábosban bugyog a forró víz és ebbe teszünk másik lábost, amiben a mártás készül??
menczel zsuzsa 11 évvel ezelőtt
izé én még kis kezdő vagyok, de mi az a vízfürdö? h. az egyik lábosban bugyog a forró víz és ebbe teszünk másik lábost, amiben a mártás készül??

Hasonló Receptek

Magazin