Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, belereszeljük a citrom héját, a lisztet elkeverjük a darált dióval. A felvert tojásfehérjéket és a diós lisztet felváltva hozzákeverjük a sárgájához, majd kikent, lisztezett tepsiben megsütjük.
A krémhez a cukrot 2 dl vízben feloldunk, felforraljuk, majd langyosra hűtjük, és habosra kavarjuk 5 tojássárgájával, 40 dkg margarinnal és 3 dkg vaníliás cukorral.
A rumos cukorsziruphoz 10 dkg cukrot 2 dl vízzel felforralunk, majd levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a rumot. A tésztát 3 lapra vágjuk, a lapokat meglocsoljuk a rumos sziruppal, majd megtöltjük a krémmel.
A csokoládészószhoz 4 dl vizet felforralunk, hozzáadunk 20 dkg kristálycukrot, 5 dkg kakaót és 10 dkg csokoládét, majd amikor már minden felolvadt, még 1 dl rumot adunk hozzá. A kockákra vágott tésztát tányérra rakjuk, csokoládészósszal leöntve tálaljuk.