Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hólabda

default user icon
16 4.3/5

Hozzávalók

  • 40 dkg porcukor
  • 8 ek forró víz
  • 8 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek kakaó
  • A krémhez:
  • 1/2 l tej
  • 5 ek liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

    1.  A porcukrot kikeverjük a forró vízzel, egyenként hozzáadva a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd a cukros masszához adjuk, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert habot. Zsírozott tepsibe simítjuk, és mint a piskótát, 100 fokon, 15-20 percig (tűpróbáig) sütjük.
    2. A krémhez a tejből és lisztből pépet főzünk, kihűtjük, majd hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert vajat. A tésztát két lapba vágjuk, majd egy fánkszúróval korongokat szúrunk ki belőle. Kettőt-kettőt a krémmel összeragasztunk, majd az oldalát bevonjuk a krémmel, és kókuszreszelékbe forgatjuk a hólabdákat. 

    Laktózmentes hólabda >>> 

    Még több hólabda recept >>> 

Megjegyzés

Kókusz csak az oldalán legyen. Kissé időigényes, de nagyon mutatós és finom sütemény.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

tomin80
Nagyon sok lesz belőle, nem fért el egy gáztepsi méretű tálcán! Én valószínű túlzásba vittem a töltést, meg a kenést, mert nem lett elég az egészre a krém. De nagyon finom lett!!! Köszi a receptet!
lindor79
Sziasztok! Ebből az adagból kb. hány darab lesz? Tud ebben valaki segíteni aki már elkészítette? Köszönöm szépen.
slillu0
Ez isteni lett! Először sütöttem meg, de az biztos, hogy nem utoljára! Nagyon jó recept, köszönöm!!
lexy22
Nagyon finom sütemény imádom! Meg is sütöm karácsonyra! Régen Anyukám sütött sokat ilyet! Most én is kiprobálom! :D
oxford
Isteni ez a süti nagyon sokszor csinálok ,a család meg van örülve érte!
Christina83
Tipp: a tésztát ketté vágom a két lap közé kenem a krémet utána szaggatom ki :) Tényleg nagyon finom sütemény én kicsit kevesebb cukorral készítem.
dohel
Ez oly finom süti! Szerintem liszttel jobb csinálni a krémet, mert akkor fehér marad a krém, elvégre HÓlabda, és a hó is fehér :) Anyukámnak ugyanilyen mennyiségekkel van meg ez a recept, és egyáltalán nem túl édes. A maradék tésztából nálunk somlói szokott készülni. Mindkettő klasszikus kedvenc!
gmara
Ha pedig a tésztát tortaformában sütitek meg, nagyon finom kakaós piskótát kaptok, amiből például isteni feketeerdő torta születhet:) Az eredeti recept szerinti szaggatás után képződött maradékokból pedig nálunk mindig kókuszgolyó készül, így rögtön kétféle süteménnyel állhatok elő:)
bdezse
Isteni finom lett!!!
Bárdosné
Nem túl sok 40 dkg porcukor 25 dkg liszthez + még a krémbe 20 dkg, nem lesz túl édes ez a süti?

Hasonló Receptek

Magazin