Hólabda

default user icon
16 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg porcukor
  • 8 evőkanál forró víz
  • 8 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaó
  • A krémhez:
  • 1/2 l tej
  • 5 evőkanál liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • kókuszreszelék

Elkészítés

    Elkészítés: A porcukrot kikavarjuk a forró vízzel, egyenként hozzáadva a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd a cukros masszához adjuk, végül óvatosan beleforgatom a tojásfehérjékből vert habot. Zsírozott tepsibe simítjuk, és mint a piskótát, tűpróbáig sütjük.
    Krém: A tejből és lisztből pépet főzünk, kihűtjük, majd hozzáadjuk a porcukorral habosra kavart vajat. A tésztát két lapba vágjuk, majd egy fánkszúróval korongokat szúrunk belőle. Kettőt-kettőt a krémmel összeragasztunk, majd bevonjuk a krémmel, és kókuszreszelékbe forgatjuk.

Megjegyzés

Kókusz csak az oldalán legyen. Kissé időigényes, de nagyon mutatós és finom sütemény.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Pappné Tomin Melinda 3 évvel ezelőtt
Nagyon sok lesz belőle, nem fért el egy gáztepsi méretű tálcán! Én valószínű túlzásba vittem a töltést, meg a kenést, mert nem lett elég az egészre a krém. De nagyon finom lett!!! Köszi a receptet!
Hugyecz Marianna 4 évvel ezelőtt
Sziasztok! Ebből az adagból kb. hány darab lesz? Tud ebben valaki segíteni aki már elkészítette? Köszönöm szépen.
Szabó-Salamon Lilla 5 évvel ezelőtt
Ez isteni lett! Először sütöttem meg, de az biztos, hogy nem utoljára! Nagyon jó recept, köszönöm!!
Bódis Alexandra 6 évvel ezelőtt
Nagyon finom sütemény imádom! Meg is sütöm karácsonyra! Régen Anyukám sütött sokat ilyet! Most én is kiprobálom! :D
gábos andrea 6 évvel ezelőtt
Isteni ez a süti nagyon sokszor csinálok ,a család meg van örülve érte!
Szücs Krisztina 7 évvel ezelőtt
Tipp: a tésztát ketté vágom a két lap közé kenem a krémet utána szaggatom ki :) Tényleg nagyon finom sütemény én kicsit kevesebb cukorral készítem.
dohel 7 évvel ezelőtt
Ez oly finom süti! Szerintem liszttel jobb csinálni a krémet, mert akkor fehér marad a krém, elvégre HÓlabda, és a hó is fehér :) Anyukámnak ugyanilyen mennyiségekkel van meg ez a recept, és egyáltalán nem túl édes. A maradék tésztából nálunk somlói szokott készülni. Mindkettő klasszikus kedvenc!
Gellér Mária 7 évvel ezelőtt
Ha pedig a tésztát tortaformában sütitek meg, nagyon finom kakaós piskótát kaptok, amiből például isteni feketeerdő torta születhet:) Az eredeti recept szerinti szaggatás után képződött maradékokból pedig nálunk mindig kókuszgolyó készül, így rögtön kétféle süteménnyel állhatok elő:)
Dezse Boglárka 8 évvel ezelőtt
Isteni finom lett!!!
Évike5 8 évvel ezelőtt
Nem túl sok 40 dkg porcukor 25 dkg liszthez + még a krémbe 20 dkg, nem lesz túl édes ez a süti?

Hasonló Receptek

Magazin