Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hólabda VIII.

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • A krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • A díszítéshez:
  • kókuszreszelék
  • tortabevonó

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjékből kemény habot verünk a cukor folyamatos hozzáadásával, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és lazán a lisztet, valamint a kakaóport.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, ráterítjük a tésztát, majd mérsékelten meleg sütőben megsütjük. Amikor kihűlt, pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk ki belőle.

A krémhez a vaníliás pudingot a tejjel elkészítjük, hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinghoz adjuk.

2-2 piskótakarika közé krémet kenünk, majd az oldalát is körbekenjük, és kókuszreszelékben megforgatjuk.

A tetejét felolvasztott tortabevonóval vonjuk be.

Ezek is érdekelhetnek

Friss