Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hólabda sütemény

Hozzávalók

  • 8 db tojás
  • 25 dkg kristály cukor
  • 9 ek forró víz
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor (12 g)
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • A krémhez:
  • 4 dl tej
  • 2 ek liszt
  • 20 dkg puha vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek rum vagy rumaroma
  • A forgatáshoz 10-12 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral , majd a forró vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet, végül a tojások keményre vert habját is hozzákeverejük óvatosan.
    2. A massza felét enyhén kivajazott/lisztezett 40x25 cm-es tepsibe egyengetjük, és 180 fokos, légkeveréses sütőben, kb. 8 perc alatt megsütjük. (A sütési idő sütőfüggő, végezzünk tűpróbát! Belemártunk a tésztába egy hústűt vagy tiszta fogpiszkálót, és ha már nem ragad rá a tészta, akkor megsült.)
    3. A megsült tésztát kiborítjuk egy fatáblára vagy rácsra, majd a tepsit egy papírtörlővel áttöröljük, ismét enyhén bevajazom, meghintem liszttel, majd a tésztamassza második felét beleöntöm a tepsibe, és ugyanúgy megsütöm.
    4. Amikor mindkét adag tészta megsült, egy kb 4,5 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és addig hűlni hagyjuk, míg elkészül a krém.
    5. A krémhez a tejet simára keverjük a liszttel, és alacsony lángon sűrű krémmé főzzük - majd hideg vízbe állítva a lábast, folyamatos kevergetés mellett, néhány perc alatt teljesen kihűtjük! A puha vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral és a rummal habosra keverjük, és ha teljesen kihűlt a tejes-lisztes főzött krém, akkor hozzáadjuk a vajkrémhez és habosra keverjük.
    6. A kakaós piskótakorongokból kettőt összeragasztunk a krémmel, körbekenjük, majd kókuszreszelékbe meghempergetjük. Tálalásig hűtőben tároljuk.

      13 KÓKUSZOS DESSZERT AZ ÜNNEPI ASZTALRA: A POFONEGYSZERŰTŐL A KLASSZIKUSIG >>> 

Megjegyzés

Most sütöttem először a hólabdát. Szeretnék egy kis meglepit szerezni karácsonyra az unokáknak. A férjemnek meg nekem nagyon ízlik, remélem a gyerekek is fog.

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin