Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hólabda Raffaellóval

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 8 db tojás
  • 40 dkg porcukor
  • 8 evőkanál langyos víz
  • 25 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • fél csomag kevés sütőpor
  • A krémhez:
  • 20 dkg margari
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál rum
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • A díszítéshez:
  • kókuszreszelék
  • csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat a porcukorral és a vízzel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a sütőport. Nagyobb méretű kikent, lisztezett vagy sütőpapirral bélelt tepsiben megsütjük. /A tészta kb. kétujjnyi vastag legyen!/

Ha kihűlt, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

A krémhez a margarint és a porcukrot jól kikeverjük, hozzáadjuk a rumot és a vaníliás cukrot, majd ismételten jól átkeverjük. A krém egy részébe belemorzsoljuk a szaggatás után megmaradt tésztát.

Az egyik korongra krémet rakunk, majd ráhelyezzük a másik korongot, kissé összenyomjuk. Kivülről is vékonyan megkenjük a krémmel, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékbe vagy porcukorba. A tészták tetejére pedig halmokat rakunk a tésztás krémből, majd ezt is megszórjuk a kókuszreszelékkel.

Megjegyzés

Díszíthetjük csokimázzal, csokidarabokkal, fehér vagy színes cukormázzal, fehér mandulával stb.. A dekorációhoz ostorménfa levelet használtam.
- buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss