A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a puha margarint habosra keverjük a tejföllel, a tojások sárgájával, az eritrittel, majd a vaníliakivonattal, a lisztet a sütőporral és a kakaóporral összekeverjük.
A tojásfehérjehabhoz óvatosan hozzáadjuk a margarinos-tojásos keveréket, majd a lisztes-kakaóporost is. Muffinpapírral bélelt formákba kanalazzuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Miután a muffinok kihűltek a papírokat lehúzzuk róluk, és mindegyiknek levágjuk a tetejét. A "kalapokat" - a vízgőz felett felolvasztott - csokiba mártogatjuk, rácson hagyjuk megszáradni.
A krémhez a cukrászhabot kemény habbá verjük, a mascarponét az eritrittel és a kókuszreszelékkel kihabosítjuk, majd a cukrászhabhoz adjuk, összekeverjük, és csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk, és a muffinok aljára nyomunk vele a krémből. Végül a csokis kalapokat rájuk helyezzük és azonnal fogyasztható is.
Szeretjük a hólabdát, de az elkészítésével járó macerát nem... Gluténmentes! Gyorsan elkészíthető édesség, amit bátran feltehtünk az ünnepi asztalra. - scarlett69
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!