Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hókunyhó

default user icon

Hozzávalók

  • A kókuszos részhez:
  • 1,5 dl tej
  • 1 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek liszt
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • A kekszes részhez:
  • 25 dkg háztartási keksz (darált)
  • 4-5 dkg porcukor
  • 2 ek kakaópor
  • 10 dkg vaj (vagy margarin)
  • 1-2 ek rumaroma
  • 0,5 dl tej

Elkészítés

    1. A kókuszos részhez a tejet felforrósítjuk a cukrokkal, majd simára keverjük benne a lisztet a és alacsony lángon besűrítjük, azután hozzákeverjük a kókuszreszeléket és hagyjuk kihűlni.
    2. A kekszes részhez egy tálba szórjuk a kekszet, hozzákeverjük a porcukrot és a kakaóport, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, az aromát és annyi tejet, hogy összeálljon a massza. A citromfacsarót olajspray - val enyhén befújjuk (vagy kezünkkel étolajjal kissé beolajozzuk), majd kevés kókuszos masszát belenyomunk a facsaró csúcsába és teljesen kitöltjük az üreget a kekszes masszával, majd erősebb mozdulattal kiütögetjük a formából.
    3. A kunyhókat megszórjuk kókusszal és 1-2 órán át hűtőben dermesztjük.

    MARCIPÁNOS-NARANCSOS HÓKIFLI>>> 

    HÓGOLYÓ POFONEGYSZERŰEN>>> 

    HÓKIFLI MANDULÁVAL>>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin