Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső
45 perc
egyszerű
megfizethető
5 adag
Hozzávalók
  • A kókuszos részhez:
  • 1,5 dl tej
  • 1 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek liszt
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • A kekszes részhez:
  • 25 dkg háztartási keksz (darált)
  • 4-5 dkg porcukor
  • 2 ek kakaópor
  • 10 dkg vaj (vagy margarin)
  • 1-2 ek rumaroma
  • 0,5 dl tej
  • olaj

Elkészítés

  1. A kókuszos részhez a tejet felforrósítjuk a cukrokkal, majd simára keverjük benne a lisztet és alacsony lángon besűrítjük, azután hozzákeverjük a kókuszreszeléket és hagyjuk kihűlni.
  2. A kekszes részhez egy tálba szórjuk a kekszet, hozzákeverjük a porcukrot és a kakaóport, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, az aromát és annyi tejet, hogy összeálljon a massza.
  3. A citromfacsarót olajspray-val enyhén befújjuk (vagy kezünkkel étolajjal kissé beolajozzuk), majd kevés kókuszos masszát belenyomunk a facsaró csúcsába és teljesen kitöltjük az üreget a kekszes masszával, majd erősebb mozdulattal kiütögetjük a formából.
  4. A kunyhókat megszórjuk kókusszal és 1-2 órán át hűtőben dermesztjük.

    Ajánljuk még:

 

Ezek is érdekelhetnek